Att tänka på kring våra karameller:

De är färskvara och vi använder inte några konserveringsmedel.

Så för bästa hållbarhet:

- Fudge, Teaterkonfekt och Nougat fryses in.
- Marmelad, Choklad och Brända mandlar, 3 månader svalt.
- Hårda karameller, 8 månader svalt. 

Sortimentlista:

Allergener som kan förekomma:

  • Mjölkprotein
  • Laktos
  • Nötter och mandel (kan även finnas spår av)
  • Vete/Gluten
  • Senap 


Obs! 

Veteallergi och glutenintolerans är inte samma sak

För den som inte är insatt framstår veteallergi och glutenintolerans som samma sak, eftersom båda innebär att man måste undvika vanligt mjöl för att må bra. Faktum är att allergi mot veteprotein och glutenintolerans är två helt olika sjukdomar, med olika bakomliggande mekanismer och symtom. Det är inte ens samma beståndsdel i mjölet som är boven.
- Det finns flera proteiner i vete och gluten är bara ett av dem. Den som är glutenintolerant tål inte just gluten, men det gör faktiskt veteproteinallergikerna.